پنج شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳

معاون سازمان فناوری اطلاعات خبر داد:

بهره برداری از دیتاسنترهای ملی تا پایان سال/ رایانش ابری می‌آید

ديتاسنتر

شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹:۰۰


معاون سازمان فناوری اطلاعات از بهره برداری تمامی مراکز داده (data center) در کشور خبر داد و گفت: این مراکز به عنوان تامین کننده زیرساختهای دولت الکترونیک به زودی وارد فاز عملیاتی می شوند.

وایمکس نیوز - علی اصغر انصاری با اشاره به تعهداتی که طبق قانون برای راه اندازی دیتاسنترهای داخلی در کشور تعریف شده است اظهار داشت: مطابق این تعهدات، تمامی مراکز داده در کشور به بهره برداری می رسد و ظرفیت خوبی برای ارائه زیرساختهای دولت الکترونیک فراهم می شود.

وی با تاکید براینکه دیتاسنترهای داخلی بر مبنای فناوری پردازش ابری، علاوه بر اتصال در شبکه، در منابع پردازشی و ذخیره سازی نیز خدمات خود را به صورت ابری، ارائه می کنند، افزود: این مراکز هم اکنون راه اندازی شده و به تدریج در حال افزوده شدن به زنجیره ارائه خدمات هستند که پیش بینی می شود تا پایان سال و طبق قانون برنامه پنجم توسعه، دیتاسنترهای داخلی وارد فاز عملیاتی شوند.

انصاری با اشاره به اقدام دیگر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای ایجاد مراکز داده در کشور، گفت: وزارت ارتباطات از سرمایه گذاری بخش خصوصی در راه اندازی دیتاسنتر حمایت می کند که در این راستا، برخی برنامه های حمایتی، در حال تبدیل شدن به مصوبه است.

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران به مصوبه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای اتصال رایگان مراکز داده به سوئیچ های مرکز تبادل ترافیک شرکت ارتباطات زیرساخت (IXP) اشاره کرد و ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از مراکز داده حمایت کنیم تا قیمت و هزینه های تمام شده این مراکز کاهش یابد، اقداماتی برای اقتصادی شدن فعالیت ساخت و ساز و بهره برداری از دیتاسنترها برای بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه سال جاری به عنوان سال پایانی برنامه پنجم توسعه و نیز سیاسست های ابلاغی مقام معظم رهبری که در تدوین برنامه ششم مدنظر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: باید ظرفیت های لازم پردازشی و ذخیره سازی را برای چند برابر کردن محتوای داخلی و افزایش میزان نسبت ترافیک داخل نسبت به بین الملل، از طریق دیتاسنترهای داخلی ایجاد کنیم.

انصاری ایجاد مراکز داده توسط دولت را، هدف ارائه خدمات دولت الکترونیک دانست و گفت: آن دسته از مراکز داده که توسط بخش خصوصی ایجاد شوند برای حوزه خدمات عمومی و وب و خدمات کاربردی مورد نیاز مردم، به کار گرفته خواهد شد.

وی با تاکید براینکه طرح ایجاد مراکز داده داخلی در کشور تقریبا به ثمر نشسته است، ادامه داد: هم اکنون برخی از نیازمندی دستگاههای دولتی در پیاده سازی سامانه های الکترونیکی و ارائه خدمات الکترونیکی باید تامین شود.

این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات، با اشاره به اینکه برخی از دستگاههای دولتی برای سامانه های خود، دارای مراکز داده هستند تصریح کرد: اما با این وجود ما می توانیم به صورت جایگزین و پشتیبان، امکانات در اختیار آنها قرار دهیم. به همین ترتیب درگاه های دستگاه های دولتی در سطح ملی و استانی، می توانند از مجموعه امکانات مراکز داده های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده کنند.

انصاری با بیان اینکه همراه و همگام این فناوری، در حال ارائه خدمت نیز هستیم، افزود: به طور مثال بخشی از زیرساختها و منابع را در قالب خدمات رایانش ابری –IaaS- ارائه کردیم که ارائه این خدمات، برای حوزه دولت الکترونیک هم قابل عرضه است.

معاون سازمان فناوری اطلاعات با تاکید براینکه امکان ارائه سرویس های محتوایی در قالب شبکه توزیع محتوا (CDN) از طریق مراکز داده وجود دارد، گفت: این فرآیند به این معنا است که علاوه بر ارتباط شبکه های توزیع محتوا با اپراتورهای محتوایی، از امکانات مراکز داده سازمان فناوری اطلاعات نیز برای این مهم استفاده خواهد شد.

وی اضافه کرد: به این ترتیب که با کمک دیتاسنترهای استانی و شناسایی اپراتورهای محتوایی، زنجیره ارزش میان اپراتورهای ارتباطی و مراکز داده به صورت سیستمی و توزیع شده برقرار شود.

انصاری با اشاره به اینکه در بهره برداری از دیتاسنترهای داخلی محدودیتی وجود ندارد و افزایش ظرفیت برحسب تقاضا، قابل توسعه است تصریح کرد: در این طرح، اولویت ما ارائه خدمات دولت الکترونیک است اما برای اجرای اقدامات حمایتی به استارت اپ ها و شرکتهای نوپا که توانایی حضور در هیچ دیتاسنتری را ندارند هم سرویس می دهیم.

این مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه برخی از مراکز داده ایجاد شده توسط این سازمان با مرکز تبادل ترافیک شرکت ارتباطات زیرساخت (IXP) در ارتباط بوده و برخی نیز به صورت محلی فعال هستند خاطرنشان کرد: یکی از مزیت هایی که دیتاسنترهای داخلی برای اپراتورهای تامین محتوا دارند این است که می توانند از این طریق به صورت مستقیم به درگاه تبادل ترافیک شرکت ارتباطات زیرساخت متصل شوند.

وی با بیان اینکه مراکز داده، محل نگهداری، پردازش و ذخیره سازی اطلاعات است گفت: این تعداد دیتاسنتر تولید شده به صورت رایانش ابری، کل ظرفیت کشور را برای پردازش و ذخیره سازی اطلاعات و در نهایت تبدیل شدن به ترافیک تامین می کند.

منبع : مهر

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو